SonstigesMalz

20. Januar 2018

Ds Mauz isch d'Houptzuetat birBierhärsteuig

u wird ungschrotet glageret u cha so über längeri Zyt ufbewart wärde.

Damit mä bim Maische ad Chornihnautsstoff chunnt, muess mä ds Mauz zerchlinere. Dä Vorgang nennt sech schrotä. D’Schrotqualität isch sehr wichtig; ds Mauzchorn darf weder z weni no ds viu zerchlineret wärde. Z fiin gmaunigs Schrot cha mä nüm läutern, wes ds grob gmahle isch löse sech d Inhautsstoff schlächt. Ds üssere vom Chorn, d’Spelzenhülle muess ganz blibe; si biude bim läutern e Fiuterschicht.

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D’Mauzzämesetzig bestimmt de o d’Farb wo ds Bier het. Dünkler wird ds Bier, we am Basismauz Karamell- oder Röstmauz bigmischt wird.

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